LŠDPS prašo ŠMSM nevilkinti prasidėjusių kolektyvinių derybų ir ragina kitas švietimo PS bendradarbiauti

2020-03-09

alt

Andrius Navickas, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas, siekdamas aiškumo, kreipėsi į Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie tai, kad iš šiuo metu vykstančių kolektyvinių derybų tarp ŠMSM ir kitų švietimui atstovaujančių organizacijų traukiasi Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS). Taip pat esama prieštaringos informacijos dėl kitų profesinių sąjungų tolesnio dalyvavimo šiose derybose.

Kreipimesi informuojama, kad LŠDPS iš šių derybų nesitraukia ir jas tęsia pagal LŠDPS prisistatymą ir jos pateiktus reikalavimus, kuriais siekiama ne tik gerinti mokytojų darbo sąlygas, bet ir prisidėti prie ypatingai reikalingų strateginių pokyčių Lietuvos švietimo sistemoje, nepriklausomai nuo to, kiek profesinių sąjungų dalyvauja šiose kolektyvinėse derybose. Prašome ŠMSM sudaryti aiškų ir konkretų darbo laiko planą, numatant konkrečius derybinių susitikimų laikus bei aptariamas temas ir konstruktyviai dalyvauti derybose.

LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas taip pat kviečia VISAS švietimo profesines sąjungas, nepriklausomai nuo to kuriame derybų formate jos dalyvauja, padėti asmeniškumus ir praeities nuoskaudas į šoną ir susitikti šį ketvirtadienį 12 val. bendrų pozicijų derinimui. Tik taip profesinių sąjungų vadovai gali užtikrinti, kad nepriklausomai nuo pasirinkto derybų formato nenukentėtų švietimo ir mokslo darbuotojų interesai šių metų derybose.

LŠDPS informacija