Gražvydui Gasparavičiui – apdovanojimas iš Prezidentės rankų (video)

2014-12-12

Gruodžio 10 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojus, jų mokytojus ir komandų vadovus. Tarp jų ir Gražvydas Gasparavičius (antras iš dešinės), Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos muzikos mokytojas metodininkas, aktyvus Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Zarasų rajono susivienijimo narys. Jis ir jo ugdytinė Greta Šepliakovaitėi Prezidentės buvo apdovanoti už tai, kad tarptautinėje muzikos olimpiadoje laimėjo sidabrinį diplomą.

Gražvydas kartu su mokytoja Diana Skvarčinskaite neseniai dainomis sveikino prie Vyriausybės įvykusio mitingo „Iškovojome nepriklausomybę, iškovosime saugias ir orias darbo sąlygas!“dalyvius.

Apdovanodama nugalėtojus Prezidentė pabrėžė, kad būtent mokytojai pastebi mokinių gabumus, įkvepia mokytis ir siekti daugiau. Jos teigimu, dėmesys jaunajai kartai yra neįkainojama investicija į valstybės ateitį.

„Visi kartu stenkimės, kad darbščiausias ir gabiausias jaunimas tikėtų savo valstybe, jos mokslo ateitimi. Kad kurtų Lietuvoje ir Lietuvai“, – kreipdamasi į moksleivių mokytojus ir komandų vadovus, sakė Prezidentė.

Beje, šventę Prezidentūroje daina pradėjo G. Gasparavičiaus ugdytinė Greta. 

Pats Gražvydas šiemet V-ajame respublikiniame Jono Žuko vargonininkų konkurse pelnė II-ąją vietą.

Sveikiname Gražvydą ir jo ugdytinius!

Videoreportažas iš renginio

P.S. Reportaže matyti, kaip ministras Dainius Pavalkis teikdamas apdovanojimą klausia, – „tai jūs čia streikavot?”, o Greta atsako – „streikavom”.

LPŠDS, president.lt info
Nuotr. iš prezident.lt