Ne visi vyresnio amžiaus vyriausybei rūpi?

2020-04-21

alt

Karantinas parodė, kad ikimokyklinis ugdymas yra ypatingai svarbus ne tik vaikų ugdymui, bet ir kitų sričių sklandžiai veiklai užtikrinti. Besitęsianti įtampa ir nežinomybė jau išvargino ne tik visuomenę, bet ir auklėtojas, kurios norėtų kuo greičiau grįžti pas savo vaikus. Tačiau, žinant faktus, kad mūsų auklėtojos yra vienos vyriausių Europos Sąjungoje, o kas penkta ikimokyklinių įstaigų darbuotoja yra rizikos grupėje (dar, beje, ji juk yra ir kažkieno močiutė ), Premjero pareiškimas, jog gegužės mėnesį galbūt atsidarys darželiai, yra skubotas ir neatsakingas.

Išgirdusios šią informaciją, ikimokyklinio ugdymo auklėtojos sunerimo. „O kas mus apsaugos? Kas garantuos, jog vaikutis yra sveikas ir nenešioja koronoviruso? Kaip sužinoti, jog auklėtinio aplinkoje nėra sergančiųjų ir nebendrauta su sergančiųjų artima aplinka? Juk šiandien pažymos dėl ligos ir sveikatos yra nebūtinos. Rūpi ir kiti dalykai. Kaip valdžia pasirūpins mūsų saugumu: kaip, kada, kokiomis saugos priemonėmis mus aprūpins, ar skirs pakankamai lėšų joms įsigyti? Iškyla ir medicinos draudimo darbuotojams klausimas. Juk užsikrėsti rizika didelė”, – kalbėjo Vilniaus lopšelio/darželio „Drevinukas“ auklėtoja Jolanta Žukauskienė.

„Epidemija dar neatslūgsta. Šie klausimai kyla turbūt natūraliai ir ne kiekvienas drįsta lankyti ir savo tėvelius. Todėl, švelninant karantiną, turime gerbti ir vertinti auklėtojas, o darželių ir mokyklų lankymas turi būti atnaujintas tik visiškai susinormalizavus situacijai “, – teigė LŠDPS pirmininkas A. Navickas.

 

LŠDPS informacija