Vienijimosi kryptimi

2013-02-12

Vasario 7 d. įvyko naujai išrinkto LŠDPS prezidiumo susitikimas su Lietuvos krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininke Aldona Kinduriene ir jos pavaduotoju Valdu Jakimavičiumi.
LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas pristatė ketinimų jungtis protokolo projektą. Pasak jo, pirma reikia sutarti esminiu klausimu, – ar bus siekiama jungtis, o tada kiekviena organizacija apsvarstys, kokias sąlygas norėtų kelti.

 LŠDPS prezidiumo nariai kalbėjo apie tai, jog švietimo bendruomenė pavargo nuo daugybės juos ginančių profsąjungų, profsąjungų vadovai kalba, kad reikia jungtis, tačiau pats procesas niekaip neprasideda. Būkime tie pirmieji, kurie duos impulsą ir kitoms organizacijoms, – ragino jie.

Nutarta apsikeisti miestuose ir rajonuose turimų organizacijų pirmininkų kontaktais, kad jau dabar būtų glaudžiau bendradarbiaujama dirbant su savivaldybėmis. Kitas susitikimas numatytas kovo 14 d., jame galbūt jau bus pasirašytas suderintas ketinimų jungtis protokolas. Į jį bus kviečiami ir kitų organizacijų vadovai.