Vyriausybė profsąjungų reikalavimus adresavo ministerijoms

2014-06-30

Birželio 27 d. Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis Ministro Pirmininko pavedimu Švietimo ir mokslo, Finansų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijas paprašė įvertinti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS), Krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“, Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ reikalavimus.

Primename, kad švietimo profesinių sąjungų jungtinė atstovybė reikalavimus švietimo ir mokslo ministrui Dainiui Pavalkiui įteikė birželio 17 d. Šio dokumento kopija buvo įteikta ir Premjerui Algirdui Butkevičiui.

Rašte ministerijoms Vyriausybės kancleris taip pat prašo prireikus pateikti Vyriausybės sprendimų projektus bei apie priimtus sprendimus informuoti pareiškėjus.

LŠDPS pirmininko Andriaus Navicko teigimu, toks pavedimas rodo, kad reikalavimai įteikti teisingu adresu – Švietimo ir mokslo ministerijai. Ir nors ši kratosi darbdavio vaidmens, tačiau LŠDPS ir jos partnerės yra įsitikinusios, kad ministerija gali būti laikoma darbdavio teises šakos lygmeniu įgyvendinančia institucija.