Susitikimas ŠMM dėl Raseinių mokyklos

2011-05-13

2011 balandžio 22 Raseinių susivienijimas, spręsdamas užsitęsusią  savivaldybės pagrindinės mokyklos reorganizavimo problemą,  piketavo  prie merijos.  2011-05-12 d. LŠDPS pirmininkas A. Bružas, piketavusio susivienijimo pirmininkas V. Bulotas Švietimo ir mokslo ministerijoje susitiko su Švietimo organizavimo skyriaus vedėja R. Klepačiene ir vyr. specialistu P. Navicku. Susitikime su ŠMM atstovais buvo pristatyta mokyklos problematika, Raseinių valdžios ketinimai ją uždaryti, mokyklos bendruomenės lūkesčiai, profsąjungos ir bendruomenės pastangos ją išsaugoti. ŠMM specialistai, susipažinę su situacija, teigė, kad kol kas nėra būtinybės uždaryti šią mokyklą, juolab ši švietimo įstaiga stovi daugiausia gyventojų turinčioje Raseinių miesto teritorijoje.

Išaiškėjo, jog Raseinių valdžios atstovai, susitikimuose su bendruomene, manipuliavo žinia, neva ŠMM strategiškai rajone mato gimnaziją ir dvi pagrindines mokyklas ( šiuo metu funkcionuoja gimnazija, dvi vidurinės ir viena pagrindinė). Tuo tarpu ministerija jokios pozicijos dėl pertvarkos neturi.

LŠDPS atstovai buvo patikinti, jog ministerija domėsis mokyklos likimu. Su pokalbio turiniu dar tos pačios dienos pavakare buvo supažindinti bendruomenės ir savivaldybės atstovų susitikimo dalyviai. Šios žinios sustiprino mokyklos bendruomenės lūkesčius, pasitikėjimą savo pozicijos teisumu.

LSDPS_logas-tikras