LŠDPS narys – tarp geriausių metų mokytojų

2015-03-12

alt

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Vyriausybėje buvo paskelbti ir apdovanoti penki geriausieji 2014 metų mokytojai. Premjeras Algirdas Butkevičius bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis premiją įteikė ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos nariui, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos muzikos teorijos metodinės grupės pirmininkui, mokytojui ekspertui Algirdui Kiškiui (nuotr. trečias iš kairės).

Premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanota per 80 mokytojų.

Nuo 1997 m. Algirdas Kiškis vadovauja Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos muzikos teorijos metodinei grupei. Yra parengęs muzikos teorijos dalykų – solfedžio, elementariosios muzikos teorijos, harmonijos – mokymo programas, bendrąją Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos programą. 2004 m. parengė muzikologijos mokyklinio brandos egzamino programą. Tai pat mokytojas parengė ir keletą metodinių priemonių, surengė daugybę autorinių seminarų visoje Lietuvoje.

Primename, kad 2014 gruodžio mėn. Prezidentūroje apdovanotas kitas LŠDPS narys – Gražvydas Gasparavičius iš Zarasų. 

Nuotr. iš smm.lt